Politiekeurmerk Veilig Wonen ®

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is een keurmerk dat wordt afgegeven voor woningen, complexen en wijken die voldoen aan een voorgeschreven pakket van eisen rond sociale veiligheid, leefbaarheid, inbraak- en brandpreventie. De deuren, ramen en bovenlichten in deze inbraakcheck voldoen aan de eisen die het Politiekeurmerk Veilig Wonen® stelt aan hang- en sluitwerk.

Over de check

Inbraak en diefstal uit woningen
De statistieken leren ons dat het aantal inbraken en diefstallen in Nederland erg hoog is. Uit de telefonische reacties van verzekerden blijkt dat de financiële,maar met name de emotionele gevolgen van een inbraak nogal ingrijpend kunnen zijn. De financiële gevolgen worden door de verzekering grotendeels tenietgedaan.
De emotionele schade moet het slachtoffer helaas zelf verwerken.
Inbrekers zijn in Nederland erg actief. De ‘open bouwwijze’ van huizen maakt het hen gemakkelijk.Deze bouwwijze kenmerkt zich door veel ramen en deuren.En juist deze ramen en deuren zijn inbraakgevoelig.Vaak zijn eenvoudige aanpassingen van raam- en deursloten al voldoende om een woning te beveiligen.

De 123inbraakcheck
Zonder de juiste voorzieningen kan een inbreker al binnen 30 seconden in uw huis staan. Onderzoek heeft uitgewezen dat diezelfde inbreker zijn inbraakpoging staakt na 3 minuten. SKG** gecertificeerde sloten zijn getest op 5 minuten inbraakwerend-heid.Met de juiste sloten kan veel leed voorkomen worden.
Op 123inbraakcheck.nl kunt u controleren welke maatregelen u kunt nemen om uw huis zo optimaal mogelijk te beschermen.Voor iedere deur en ieder raam wordt aangegeven welke aanpassingen gemaakt kunnen worden.
Door de landelijke dekking van verkooppunten en preventie- en montagespecialisten kunnen de punten uit de 123inbraakcheck snel verwerkt worden.

Welk hang- en sluitwerk?
Het gaat hierbij om alle ramen en deuren op de begane grond of aan de galerijzijde (flat) en alle voor inbrekers makkelijk te bereiken ramen en deuren op de verdiepingen.

Voor een advies op maat kunt u contact opnemen met een preventieadviseur in uw omgeving, u vindt deze adressen onder de knop verkoop adressen.

U kunt ook een e-mail sturen aan info@123inbraakcheck.nl